Λογιστικά Νέα

Κοινωνικό τιμολόγιο 2018 : Κλειστή ακόμα η πλατφόρμα παρά τις διαβεβαιώσεις της ΗΔΙΚΑ – ψεύτικες υποσχέσεις και ταλαιπωρία από το υπουργείο ΠΕΚΑ

Η ανακοίνωση του υπουργείου που εκδόθηκε στις 30 Ιουλίου, ενημέρωνε τους δικαιούχους οτι «από αύριο 31/7 αρχίζει η υποβολή αιτήσεων γιά υπαγωγή στο ΚΟΤ…». Και επαναλάμβανε τις πληροφορίες γιά την διαδικασία. Βέβαια, κανείς δεν είχε μπει στον κόπο να διασφαλίσει οτι πράγματι την επόμενη της ανακοίνωσης ο μηχανισμός και η ΗΔΙΚΑ θα ήταν έτοιμοι να ανοίξουν το σύστημα.

Στις 5 Αυγούστου, αρκετές μέρες μετά ενημερώσαμε οτι η ΗΔΙΚΑ δεν είχε ανοίξει την εφαρμογή γιά το ΚΟΤ και βέβαια κανείς από το υπουργείο ΠΕΚΑ δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να εκδόσει νέα ανακοίνωση γιά να ενημερωθούν οι πολίτες γιά το τι συνέβη και πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα. Δηλαδή, έβγαλαν μία ψεύτικη, όπως αποδείχθηκε, ανακοίνωση που αφορά μία ευαίσθητη κοινωνικά ομάδα αλλά δεν αισθάνθηκαν άσχημα στην συνέχεια ώστε να επανέλθουν με εξηγήσεις.

Ως εκ θαύματος όμως, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ Αν. Τάγαρης με δήλωσή του σε άλλη ιστοσελίδα η οποία μετέφερε τα λόγια του σε εισαγωγικά οτι «το αργότερο ως την Τρίτη ανοίγει το σύστημα […] περιμένουμε ως την Δευτέρα τα στοιχεία από την ΑΑΔΕ». Γιά όσους δεν κατάλαβαν επέρριψε εμμέσως την ευθύνη γιά την αθέτηση της δέσμευσης του υπουργείου στην ΑΑΔΕ που έχει τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων των δικαιούχων.

Βέβαια, ούτε και αυτή η υπόσχεση τηρήθηκε, και φυσικά ούτε ο κ. Τάγαρης που εύκολα δεσμεύτηκε αισθάνθηκε την ανάγκη να επανέλθει. Ούτε και κανείς άλλος το παρακολούθησε ειδησεογραφικά.

Οπως και τις ανακοινώσεις του υπουργείου που ενώ αποδεικνύονται «fake news» η ευθύνη μεταφέρεται και στους δημοσιογραφικούς ιστότοπους που τις απαναράγουν.

Πάντως, να διευκρινιστεί ένα θέμα που επισημαίνεται και στις συζητήσεις του forum  στην ιστοσελίδα μας. Οτι μετά την ψήφιση της τροπολογίας γιά τους πυρόπληκτους, η καταληκτική ημερομηνία γιά την υποβολή των αιτήσεων γιά το κονωνικό τιμολόγιο λήγει στις 31 Νοεμβρίου,ένα μήνα μετά τη λήξη της υποχρέωσης υποβολής φορολογικών δηλώσεων που μεταφέρθηκε το φθινόπωρο λόγω της έκτακτης ανάγκης.

Να διευκρινιστεί ακόμα οτι η έκτακτη ρύθμιση γιά τους πυρόπληκτους εφαρμόζεται μέσω του νόμου και γιά τους υπόλοιπους δικαιούχους , δηλαδή ισχύει πιά γιά όλους. Αν δεν υπήρχε αυτό τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Ετσι, οι δικαιούχοι του ΚΟΤ , όταν οι …υπεύθυνοι δεήσουν να ανοίξουν την εφαρμογή θα μπορούν να κάνουν αιτήσεις ως τον Νοέμβριο, οπότε υπάρχει χρόνος.

Αυτό που δεν υπάρχει είναι η ανοχή, τουλάχιστον από την πλευρά μας, σε όσους κοροϊδεύουν τον κόσμο, γράφουν ανακοινώσεις και κάνουν δηλώσεις που δεν ισχύουν χωρίς να αισθάνονται ντροπή. Ευελπιστούμε να εμφανιστούν είτε ο υπουργός ΠΕΚΑ, είτε ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ με τις φοβερές διαβεβαιώσεις του, να ενημερώσουν τον κόσμο γιά το τι τελικά συμβαίνει με την πλατφόρμα του κοινωνικού τιμολογίου.

Σχετικά άρθρα

Νέα υποχρέωση για τήρηση «Βιβλίου Ημερήσιων Δελτίων Απασχολούμενου προσωπικού σε αγροτικές εργασίες και αλιεία

Τροπολογία που αφορά τους αγρότες κατατέθηκε στο νομοσχέδιο  «Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις» Με την προτεινόμενη τροπολογία καθίσταται υποχρεωτική η τήρηση από τους εργοδότες «Βιβλίου Ημερήσιων Δελτίων Απασχολούμενου προσωπικού σε αγροτικές εργασίες και αλιεία» για τις οριζόμενες κατηγορίες. Το Βιβλίο θεωρείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.), επέχει θέση Πίνακα Ωρών Εργασίας Προσωπικού, τηρείται στο χώρο εργασίας και είναι στη διάθεση των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων. Σε περίπτωση μη αναγραφής των οριζόμενων προσώπων στο Βιβλίο, επιβάλλεται σε βάρος του υπόχρεου εργοδότη, από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα διοικητική κύρωση κατά δέσμια αρμοδιότητα, σύμφωνα με τις ισχύουσες για την αδήλωτη εργασία διατάξεις. Επιπρόσθετα, σε κάθε υπόχρεο, που δεν θεωρεί, δεν τηρεί […]

ΕΦΚΑ: Ανάρτηση ειδοποιητηρίων πληρωμής εισφορών Ιουλίου 2017 Μη Μισθωτών ασφαλισμένων

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοινώνει ότι, οι εισφορές Ιουλίου 2017 των Αγροτών, Αυτοαπασχολούμενων και Ελεύθερων Επαγγελματιών, έχουν αναρτηθεί στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του Οργανισμού. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο ΕΦΚΑ, www.efka.gov.gr, προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής δεδομένου ότι δε θα πραγματοποιηθεί ταχυδρομική αποστολή. Καταληκτική ημερομηνία καταβολής είναι η Πέμπτη 31.8.2017. Την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή). Πηγή: e-forologia.gr

Άρχισαν οι αιτήσεις για το νέο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δύο είναι οι κατηγορίες των δικαιούχων του νέου Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου της ΔΕΗ οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για το οποίο άρχισαν σήμερα. Η πρώτη (Κ.Ο.Τ Α) αφορά στους δικαιούχους Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, οι οποίοι έχουν έκπτωση έως 70% στον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Η δεύτερη κατηγορία (Κ.Ο.Τ Β) περιλαμβάνει τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος, για τους οποίους η έκπτωση φτάνει το 35%. Η πλατφόρμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.idika.gr θα έχει δυο διαφορετικά πεδία για τις αιτήσεις ανάλογα με την κατηγορία. Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ, σήμερα θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την πρώτη κατηγορία (Κ.Ο.Τ Α), ενώ στις αμέσως επόμενες ημέρες θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία και για τη δεύτερη (Κ.Ο.Τ Β). Θα υπάρξει μεταβατική περίοδος μέχρι την 30η Απριλίου, κατά […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *