From the blog

foroplan

Η Παράταση της υποχρεωτικής εφαρμογής της Κάρτας Εργασίας για Βιομηχανία και Λιανεμπόριο στις 01/07/2024

Παράταση της υποχρεωτικής εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας για την βιομηχανία και το λιανεμπόριο, ανακοίνωσε η υπουργός Εργασίας, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία όπως είπε υπέγραψε την σχετική υπουργική απόφαση για τη νέα ημερομηνία.

Όπως είπε, η νέα υπουργική απόφαση προβλέπει την υποχρεωτική εφαρμογή απο 1η Ιουλίου, μαζί με το ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ, ώστε να είναι εφικτή η σωστή διασύνδεση των συστημάτων.

Αυτό σημαίνει πως βιομηχανία και λιανεμπόριο δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την επιβολή την προστίμων άμεσα και έχουν περισσότερο χρόνο για να προετοιμάσουν τους χώρους εργασίας, καθώς συνεχίζεται η δοκιμαστική περίοδος τριών μηνών.

Υπενθυμίζεται πως η βιομηχανία (ΚΑΔ 10 έως και 33, πλην του 19), όπως και το λιανεμπόριο, εφαρμόζουν το πρόγραμμα σε πιλοτική βάση, ήδη από την αρχή της χρονιάς για 600.000 εργαζόμενους, σε μια προσπάθεια να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να διαπιστώσουν πού και πώς θα πρέπει να πραγματοποιήσουν αλλαγές.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι επιχειρήσεις-εργοδότες υποχρεούνται πλέον να διαθέτουν και να ενεργοποιούν αντιστοίχως, σύστημα ψηφιακής κάρτας εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων τους με σύμβαση ή σχέση εξαρτημένης εργασίας, που απασχολούνται με φυσική παρουσία στο χώρο παροχής εργασίας της επιχείρησης, περιλαμβανομένων και των εργαζομένων που απασχολούνται μέσω δανεισμού.

Ποιους κλάδους επηρεάζει

Από την 1η Ιουλίου – πλέον – παύει να ισχύει η πιλοτική περίοδος για τους εξής κλάδους:

– Βιομηχανία τροφίμων

– Ποτοποιία

– Παραγωγή προϊόντων καπνού

– Παραγωγή κλωστοϋφαντουργικών υλών

– Κατασκευή ειδών ένδυσης

– Βιομηχανία δέρματος και δερμάτινων ειδών

– Βιομηχανία ξύλου και κατασκευή προϊόντων από ξύλο και φελλό, εκτός από έπιπλα, κατασκευή ειδών καλαθοποιίας και σπαρτοπλεκτικής

– Χαρτοποιία και κατασκευή χάρτινων προϊόντων

– Εκτυπώσεις και αναπαραγωγή προεγγεγραμμένων μέσων

– Παραγωγή χημικών ουσιών και προϊόντων

– Παραγωγή βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και φαρμακευτικών σκευασμάτων

– Κατασκευή προϊόντων από ελαστικό (καουτσούκ) και πλαστικές ύλες

– Παραγωγή άλλων μη μεταλλικών ορυκτών προϊόντων

– Παραγωγή βασικών μετάλλων

– Κατασκευή μεταλλικών προϊόντων, με εξαίρεση τα μηχανήματα και τα είδη εξοπλισμού

– Κατασκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων

– Κατασκευή ηλεκτρολογικού εξοπλισμού

– Κατασκευή μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού π.δ.κ.α.

– Κατασκευή μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων οχημάτων

– Κατασκευή λοιπού εξοπλισμού μεταφορών

– Κατασκευή επίπλων

– Άλλες μεταποιητικές δραστηριότητες

– Επισκευή και εγκατάσταση μηχανημάτων και εξοπλισμού

– Λιανικό εμπόριο, εκτός από το εμπόριο μηχανοκίνητων οχημάτων και μοτοσυκλετών

Υπενθυμίζεται πως σε περιπτώσεις όπου έχει διαπιστωθεί αναντιστοιχία της πραγματικής απασχόλησης με τις καταχωρίσεις της ψηφιακής κάρτας, προβλέπεται η επιβολή προστίμου ύψους 10.500 ευρώ ανά εργαζόμενο.

Related Articles

foro

Ξεκίνησαν και εφέτος, οι αιτήσεις για το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών που φτάνει έως και τα 600 ευρώ. Δικαιολογητικά-Διαδικασία.

Ξεκίνησαν και εφέτος, οι αιτήσεις για το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για το έτος 2017 που φτάνει έως και τα 600 ευρώ. Το επίδομα για τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών στο πλαίσιο των μέτρων κοινωνικής προστασίας ευπαθών ομάδων προκειμένου να στηριχθούν οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και να αποτραπεί ο κίνδυνος να ερημωθούν ολόκληρα χωριά που βρίσκονται σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές. Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και Αναπλ. Οικονομικών αριθμ. 2/71338/0026/22-07-2013 (Β.1911) επανακαθορίζεται η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για την πληρωμή του επιδόματος σε οικογένειες ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, όπως αυτές καθορίζονται από την Οδηγία 85/148/ΕΟΚ. Συγκεκριμένα το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται μετά την κατά καιρούς αναπροσαρμογή του : § […]

foro

Λοταρία: Την Κυριακή 24/12, 10.000 τυχεροί απο 1000 ευρώ στις κληρώσεις της παραμονής των Χριστουγέννων

Το υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) ανακοινώνουν ότι στις 24 Δεκεμβρίου 2017 θα διεξαχθούν κληρώσεις του προγράμματος Δημοσίων Κληρώσεων. Στις 10 διαδοχικές κληρώσεις θα κληρωθούν 1000 τυχεροί σε κάθε μία από αυτές, δηλαδή 10.000 συνολικά, οι οποίοι κερδίζουν από 1.000 ευρώ. Σε αυτές τις κληρώσεις συμπεριλαμβάνονται οι συναλλαγές με κάρτες και ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής των μηνών Ιανουαρίου έως και Σεπτεμβρίου καθώς και του Νοεμβρίου. Η κλήρωση για τις συναλλαγές του Οκτωβρίου έγινε στις 30 Νοεμβρίου ενώ η κλήρωση για τις συναλλαγές του Δεκεμβρίου θα γίνει στο τέλος Ιανουαρίου. Πριν από τη διενέργεια των κληρώσεων θα αναρτηθούν σε εφαρμογή στο διαδικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε. (www.aade.gr) το πλήθος των λαχνών που αντιστοιχούν σε κάθε φορολογούμενο. Η πρόσβαση επιτυγχάνεται […]

logo_logistiki

Επίδομα Τέκνων. Ανοίγει την Παρασκευή η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή του νέου εντύπου Α21.

Η διαδικασία υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς αν και περίπου 800.000 φορολογούμενοι θα πρέπει να ανεβάσουν ταχύτητες προκειμένου να εισπράξουν το νέο επίδομα τέκνων.   Με την προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων 2018 να εκπνέει κανονικά στις 30 Ιουνίου,  μέχρι και χθες, είχαν υποβληθεί περίπου 900.000 δηλώσεις  σε σύνολο  6,3 εκατομμυρίων. Δηλαδή, μέχρι στιγμής έχουν ανταποκριθεί μόλις οι 14 στους 100 αν και πάντα παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση   Οι φορολογούμενοι  που έχουν κάθε λόγο να σπεύσουν να υποβάλουν το ταχύτερο δυνατόν τη φορολογική τους δήλωση είναι οι γονείς με παιδιά. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να εισπράξουν τη δεύτερη δόση του επιδόματος τέκνων η οποία προγραμματίζεται να καταβληθεί στο διάστημα από 25-27 Ιουνίου.   Φέτος θα […]